> Startsidan
> Arcusin
> MultiPack
> AutoStack
> Återförsäljare
> Bildarkiv
> Kontakta oss

MultiPack

MultiPack B14 är en maskin som har revolutionerat småbalshanteringen genom att den plockar upp, pressar samman och knyter ihop småbalar till en stor fyrkantsbal.

Balen knyts ihop med snören av samma typ som i en storbalspress och man använder 3 eller 4 snören beroende på hur långa småbalarna är. Maskinen kan hantera småbalar som är 85 - 120 cm långa.

I drift använder man Autoläget på kontrollboxen och då sköter maskinen sig helt själv. Även utlastningen av den färdiga storbalen sker automatiskt och utan att man behöver stanna med maskinen. Redan innan bakluckan har stängts färdigt kan man ha två nya småbalar uppe i maskinen.Samtliga funktioner kan också styras manuellt från kontrollboxen i hytten där man även ställer det tryck man vill använda för att pressa samman balarna. Trycket är steglöst ställbart mellan 0 - 240 kg.MultiPack har ett eget hydraulsystem som drivs via kraftöverföringsaxel och behöver inte större traktor än 70 - 80 hk.

Som standard paketerar MultiPack 14 småbalar till en storbal. Det finns en insats att köpa till som gör att maskinen istället packar 10 småbalar i varje storbal. Då blir storbalen så kort att man kan plasta den med en vanlig fyrkantsplastare.En storbal med 14 småbalar i blir c:a 240 cm lång och passar bra på tvären på en lastbil. Detta är en stor fördel vid transport eftersom balarna ligger enormt stadigt och det går fort att lasta på och av.MultiPack gör att även småbalspressen blir effektivare eftersom man släpper balarna direkt på marken och därmed aldrig står still med småbalspressen.
> Ladda hem ett info.blad